Ova optička iluzija izaziva ljude da pronađu skrivenu lampu na ilustraciji koja je zbunila mnoge. Naime, oni koji uspiju uočiti lampu za manje od sedam sekundi smatraju se genijalcima.

Optička iluzija "tjera" vaše oči da vide nešto drugačije od onoga što zapravo jest. Međutim, ako ste u stanju natjerati svoj mozak i oči da rade zajedno kako bi vidjeli predmet koji tražite, prilično ste pametni.

Rješavanje ove i sličnih zagonetki kao što je optička iluzija može biti dobra vježba za vaš mozak, što je izvrsno za koncentraciju, kognitivne funkcije i jačanje vaše moždane snage, ali odličan način da se zabavite.

Dakle, na ovoj ilustraciji potrebno je pronaći skrivenu lampu za manje od sedam sekundi.


Foto: Bright Side

Na ilustraciji, koju je izvorno podijelio korisnik društvenih mreža JagranJosh možete vidjeti starca odjevenog u zelenu jaknu, crveni šal i plave sokne s crnim gležnjačama. U jednoj ruci drži štap, dok na glavi nosi šešir, a na ramenu torbu. Iza njega je moguće vidjeti kućice koje podsjećaju na stara njemačka naselja.

Kako Bright Side navodi, hiljade ljudi pokušalo je naći lampu, tako da oni ovu optičku iluziju smatraju veoma teškom.

Ako još uvijek ne možete pronaći lampu, pokušajte pogledati ilustraciju naopako. To bi moglo pomoći vašem mozgu da dešifrira sliku.


Foto: Bright Side

Međutim, ako je ipak niste pronašli, ne brinite, evo odgovora. Pogledajte tačno iznad starčeve glave. Odgovor je zaokružen na ilustraciji ispod.


Foto: Bright Side

Prema portalu Bright Side, ako uspijete uočiti skrivenu lampu u roku od sedam sekundi, to je znak izvanredne inteligencije. Studije su pokazale da što više vježbate svoj mozak, to ste pametniji pa je poželjno da što češće pronalazite slične optičke iluzije i testove za razvijanje znanja, ali i mašte.