Mnoge optičke iluzije kreirane su da otkriju nešto o vašoj ličnosti, a ova iluzija može vam dati uvid u to šta je vaša skrivena moć uma. U nastavku teksta pogledajte cijelu ilustraciju.

Optičke iluzije dobar su način da testiramo svoj vid i zapažanja, a one daju i dobar uvid u to kako naš mozak funkcioniše. Jeste li kreativni i inovativni ili ste ipak analitični i organizirani? Neobična iluzija pokazat će vam kojem "svijetu" više pripadate.

"Prema studijama neuropsihologije, lijeva je hemisfera tipično povezana s logičkim razmišljanjem, analitičkim vještinama i jezikom, dok je desna hemisfera povezana s kreativnošću, intuicijom i prostornom svjesnošću", kako su objasnili tvorci testa na stranici Jagran Josh.


Foto: Jagran Josh

Šta ste prvo uočili? Tigrovu glavu ili majmuna?

Ako ste uočili majmuna, to znači da je desna hemisfera vašeg mozga aktivnija od lijeve odnosno to znači da ste kreativni i inovativni. Rješavate probleme uz pomoć intuicije.


Foto: Jagran Josh

Imate ambicije što znači da značajno cijenite vlastiti, ali i tuđi napredak. Prirodni ste sanjar, koji čest živi u svijetu mašte, što je osobina koja može zahtijevati povremeno stabilnost kako biste bili sigurni da ste povezani sa takoreći stvarnim svijetom.

Ako ste ipak uočili glavu tigra, to znači da je lijeva hemisfera vašeg mozga aktivnija od desne strane. S tim u vezi, vi ste analitičar i organizovana osoba, koja je fokusirana na ciljeve.


Foto: Jagran Josh

"Kada ste suočeni s problemima, vaša je sklonost logičnim, kalkulativnim i objektivnim rješenjima, uveliko se oslanjajući na vašu sposobnost analiziranja i razumijevanja situacije. Ova analitička sposobnost često rezultira time da budete donekle nepopustljivi u odlukama koje donosite", ističu tvorci iluzije.