Iako je krenula s dobrim namjerama, Madonna je ponovno, zahvaljujući humanitarom radu, uvučena u skandal.

Humanitarno udruženje posvećeno edukaciji, 'Success for Kids', u čije se aktivnosti uključila poznata pjevačica, pod istragom je FBI-a zbog finansijskih neregularnosti, piše Daily Mail.

Još uvijek nije jasno je li i Madonna pod istragom FBI-a, no poznato je da je spomenutoj humanitaronoj grupi od njezina osnivanja 2001. godine donirala 671 hiljada dolara. Madonna se založila i kod svojih poznatih prijatelja kako bi što više novca otišlo na adresu udruženja koja je završila pod istragom.

Do nove istrage došlo je samo nedjelju dana nakon što je u javnost procurila informacija da je Madonna obustavila plan izgradnje škole u Malaviju zbog finansijskih neregularnosti. Mediji prenose kako su menadžeri organizacije 'Rising Malawi' utrošili 2,4 miliona funti, a nisu postavljeni ni temelji školske zgrade.

Nova afera povećava šanse da i sama Madonna bude predmet FBI-eve istrage. Crni oblak nadvio se i nad humanitarne organizacije koje su s njom surađivale, a interesantna je i činjenica da su 'Raising Malawi' i 'Success for Kids' bile srodne organizacije koje su se odvojile prije tri godine.

Daily Mail piše kako Madonni sigurno nije svejedno, pogotovo nakon što je prije nedjelju dana objavljena vijest da je i njezin Kabala centar pod istragom zbog neregularnosti s plaćanjem poreza.