Pravedan odgoj

Na internetu se pojavio video nesvakidašnjeg događaja s kraja 2022. godine kada je policija zaustavila 21-godišnju djevojku zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Djevojka je tvrdila da je popila "samo jedno piće", no policija je posumnjala da je popila i mnogo više, a možda autom oborila i obližnji semafor s obzirom da joj je bio oštećen branik automobila.

Kako bi izbjegla privođenje, djevojka je nekoliko puta naglasila da je i njezin otac policajac u lokalnoj policijskoj stanici te je zatražila da ga pozovu, prenosi Jutarnji.hr.

Ali kad se njezin otac doista pojavio, reagirao je na sasvim neočekivan način. Naime, uhapsio ju je!

Dok je ona plakala i govorila da je "kapetanica lokalnog nogometnog tima", otac joj je rekao: "Prekini sada s tim i uđi u auto. Uhapšena si!"

Otac nije ni pokušao zataškati slučaj ili zloupotrijebiti položaj, već je natjerao kćer da preuzme odgovornost za svoje postupke.

U policijskoj stanici su obavljeni potrebni testovi i utvrđena je dvostruko veća količina alkohola u krvi od dozvoljene. Djevojka je dobila sudski poziv.

Ovakvu očevu reakciju na internetu su mahom pohvalili.

- Sve pohvale. Nije iskoristio svoj autoritet. Ovo je teška situacija za njega, ali je morala naučiti lekciju, napisao je jedan korisnik, a i mnogi drugi su se složili da je, iako mora da mu je bilo teško vidjeti svoje dijete u lisicama, postupio ispravno.Jutarnji.hr