Zamislite da dobijate novac samo tako što ćete sa svojom partnericom šest mjeseci putovati na neka od najromantičnijih mjesta na svijetu i tako testirati najbolje destinacije za medeni mjesec. To je definitivno najbolji posao na svijetu.

Iako se radi o savršenom marketinškom triku teško je odoljeti ovakvom poslu. Na ideju o testiranju romantičnih vjenčanja i destinacija za medeni mjesec došla je irska agencija Runaway Bride and Groom nakon što je vidjela australsku kampanju za najbolji posao na svijetu.

Za najbolji posao na svijetu do sada je već aplicirala preko 1.000 parova. A, destinacije na koje bi mogli otputovati su Afrika, Evropa, Azija i Sjedinjene Američke Države.

Osobe koje budu izabrane morat će na blogu napisati sve o svojim doživljajima, te jednom mjesečno pisati za list The Irish Times o najboljim destinacijama.

Prijave se primaju do 7. aprila, a na posao se kreće sredinom maja. Spomenimo i to da plata iznosi 20.000 eura.

Također, da biste aplicirali za ovaj posao ne morate imati irsko državljanstvo. Svi oni koji bi željeli okusiti draž medenog mjeseca i testirati gdje je najbolje provesti te prve dane bračnog života mogu se prijviti, a više informacija mogu dobiti ovdje.

"Aplicirali su ljudi iz Makedonije, Hrvatske, Koreje, Kine, Saudijske Arabije... Najmanje pet aplikacija stiže svaki sat vremena“, kazala je Rosemarie Meleady koja je zadužena za ovu kampanju.

Sve što trebate raditi kada krenete na posao jeste da se sunčate, ležite, odmarate, pijuckate vino, uživate u zalasku sunca i šetnji sa svojim partnerom. Zaista "zahtjevan" posao.

Podsjetimo najbolji posao na svijetu prošle godine je nudila jedna kompanija iz Queenslanda. Za dobru platu, luksuzni smještaj i besplatnu avinsku kartu bilo je potrebno samo istraživati otok, roniti i objavljivati tekstove i video i fotos adržaje na blogu.