Ona ima 24 godine i rođena je bez obje noge i jedne ruke, ali uskoro će na svijet donijeti zdravog sina.

"Iako su svi bili zabrinuti za moju trudnoću, od doktora do prijatelja, ja uopšte nisam bila nervozna", rekla je 24-godišnja Dankinja Dunka Melek. Dunka je već u osmom mjesecu mjesecu trudnoće i ostalo joj je samo nekoliko sedmica do poroda, a doktori su ustanovili kako se radi o dječaku, koji već sad u maternici teži oko tri kilograma i savršenog je zdravlja.

Dunka je rođena bez obje noge i desne ruke, a mnogi bi se odmah složili kako malo toga u njenom životu može nabolje, ali ona je pokazala da može i puno bolje od toga. Prije nekoliko godina upoznala je svog supruga Mehmeta, koji je rodom iz Turske, u koga se, nakon početnog prijateljstva i zaljubila te na kraju za njega i udala. I dunka, i Mehmet su izrazili želju da se dijete rodi na tradicionalan način, iako su doktori predložili porod carskim rezom.

"Inače težim oko 38 kilograma, ali u vrijeme trudnoće sam dobila čak 20 kilograma više i jedva se mogu okrenuti u krevetu", priča Dunka. "Ako se pokaže da podizanje sina neće biti preveliki izazov za nas, poradit ćemo na tome da dobijemo još jedno dijete", rekao je na kraju suprug Mehmet.