Dvojica draguljara iz 'dijamantnog okruga' New Yorka uhapšeni su jer su unajmili pljačkaše, odjenuli ih kao ortodoksne Židove, stavili im lažne brade i poslali ih u lažnu pljačku vlastite drguljarnice kako bi mogli naplatiti novac od osiguranja.

Atul Shah (48), i Mahaveer Kankariya (43), optuženi su zbog organiziranja pljačke vlastite trgovine na Manhattanu, pri čemu su i 'popalili' i ideju iz filma Zdrpi i zbriši Guya Ritchieja.

Baš kao u filmu iz 2000. godine, dvojica pljačkaša u crnim šeširima i kaputima kakve nose hasidski Židovi ulijetjela su u draguljarnicu Dialite Imports usred bijela dana na Staru godinu 2008. godine, objavila je policija.

Shah i Kankariya su imali policu osiguranja kod londonskog Lloyd'sa te su tvrdili da su pljačkaši odnijeli 4 miliona dolara u dijamantima, emeraldima, safirima i nakitu.

Maskirani pljačkaši su zaštitaru na ulazu pokazali lažnu ličnu karticu te su, izmičući se sigurnosnim kamerama, došli do Shaha i još jednog zaposlenika te im 'uperili' pištolj u glavu.

Lažni pljačkaši, koji su još uvijek na slobodi, čak su zavezali Shaha i zaposlenika ljepljivom vrpcom kako bi stvar izgledala vjeroodstojnije te se bacili na 'čišćenje' sefa. Dobro uvježbana pljačka završila je u manje od pet minuta.

No, detektivi su ubrzo otkrili kako su Shah i Kankariya sav nakit i drago kamenje uklonili iz trgovine prije same 'pljačke', a pred sudom na Manhattanu se brane od optužbi za drsku pljačku, prijevaru osiguranja i krivotvorenje poslovnih knjiga.