Afganistanac Zazai

Muškarac s dvojnim državljanstvom stigao je u Afganistan nakon dvanaestodnevnog putovanja motociklom iz Njemačke, izjavili su u nedjelju lokalni afganistanski dužnosnici za dpa.

Afganistanac, za kojega se vjeruje da ima i njemački pasoš, stigao je u subotu u afganistansku pokrajinu Ghazni, potvrdili su dvojica talibanskih dužnosnika i trojica lokalnih starješina.

Motociklist se predstavio kao "Zazai". Rekao je da je porijeklom iz afganistanske pokrajine Paktije, dodajući da je u afganistansku pokrajinu Herat ušao pošto je prošao kroz nekoliko zemalja, uključujući Tursku i Iran.

Pojasnio je da je u Afganistan stigao kako bi prisustvovao jednom vjenčanju.

Lokalni dužnosnik je kazao da muškarac ima sve potrebne dozvole za ulazak u Iran i ostale zemlje, ali je u Afganistan ušao ne obavijestivši prethodno njihove vlasti.

- Pitao sam ga što ovim želi postići, a on mi je odgovorio kako želi svijetu pokazati da je Afganistan siguran i da su odande ljudi prije bježali, no da sada mogu putovati biciklom ili motociklom - rekao je lokalni talibanski dužnosnik.

Na fotografijama koje je objavio thenomadtoday, a podijelili su ih i lokalni mediji, vidi se muškarac pokraj motocikla s nekoliko lokalnih talibanskih dužnosnika i lokalnih Afganistanaca.

Faktor/thenomadtoday