TAJ LUDI SVIJET

Muškarac iz Arizone suočen je s optužbama za okrutnost prema životinjama nakon što su 183 mrtva psa, zeca, ptice i druge životinje pronađene u zamrzivaču, uključujući neke koje su očito smrznute dok su bile žive, rekli su dužnosnici.

Zastupnici okruga Mohave i službenici za kontrolu životinja pronašli su životinje u zamrzivaču garaže 3. aprila nakon što je žena prijavila da Michael Patrick Turland (43) nije vratio zmije koje mu je posudila za uzgoj, objavio je ured šerifa u četvrtak u priopćenju. Zamrzivač je bio u kući koju je Turland prethodno iznajmio u Golden Valleyu, ruralnoj zajednici u zapadnoj Arizoni.

Među smrznutim životinjama su bili psi, kornjače, gušteri, ptice, zmije, miševi, štakori i zečevi, navodi se u priopćenju. “Činilo se da je nekoliko životinja živo smrznuto zbog položaja tijela.” Šerifov ured rekao je da su držani u “velikom zamrzivaču”.

Vlasnik kuće navodno je otkrio smrznute životinje dok je čistio nakon što su Turland i njegova supruga napustili posjed. Vlasnik je potom kontaktirao ženu koja je obavijestila šerifov ured, stoji u priopćenju.

Turland je uhapšen u kući u srijedu kada je policajcima rečeno da se vratio na imanje.

“Kada je ispitan, Turland je na kraju priznao da je neke od životinja stavio u zamrzivač dok su još bile žive”, stoji u saopćenju. Uhapšen je po 94 tačke optužnice za okrutnost prema životinjama.

Autor: FTV