Korisnik Reddita podijelio je fotografiju koja je i njega samog zbunila, te pitao druge korisnike te mreže jesu li i oni pomislili na nešto perverzno.

Na prvi pogled čini se da se na fotografiji nalaze dvije gole osobe jedna iza druge, međutim riječ je o mišićavim nogama koje su naslonjene jedna na drugu.

"Trebalo mi je dosta vremena da shvatim o čemu je zapravo riječ", "Moj um je perverzan, ja vidim ovdje gole ljude", "Ne znam šta je na fotografiji, ali me vuče samo na jedno, a to je potpuno gol par", "Imam li samo ja perverzan mozak?", pisali su drugi korisnici Reditta.

"Mnogi ljudi vide goli par kako stoji jedno iza drugog, ali to su samo mišićave noge prekrižene na gležnjevima", riješio je dilemu jedan reditovac.

Profesor Cedric van den Berg, sa Sveučilišta Queensland u Australiji, objasnio je da su iluzije jednostavno trik s kojim se naš mozak igra dok pokušava "popuniti praznine".

"Naše oči i mozak razgovaraju jedno s drugim na vrlo jednostavnom jeziku, poput djeteta koje ne zna mnogo riječi", rekao je za Newsweek.

"U većini slučajeva to nije problem i naš mozak je u stanju razumjeti što mu oči govore."

"Optičke iluzije se događaju kada naš mozak i oči pokušavaju razgovarati jedno s drugim jednostavnim jezikom, ali se interpretacija pomalo miješa", pojasnio je.