ŠOK U

Benjamin Glaze imao je 19 godina kad se prijavio na muzički talent show Američki idol. Do tad je radio kao blagajnik u Enidu, Oklahomi, i nadao se velikoj prilici

Ona je i stigla, ali ne toliko u vidu senzacionalnog nastupa, kao što bi se očekivalo, već ga je zvijezdom učinila pjevačica i članica žirija Katy Perry koja ga je iznenadila poljupcem samo nekoliko trenutaka prije audicije.

Možda ni to ne bi bila senzacija da se Benjamin Glaze prije toga nikad nije poljubio.

- Bilo mi je malo neugodno. Htio sam da se dogodi u prvoj vezi koju ću imati, htio sam da bude nešto posebno, rekao je Glaze ovaj tjedan u telefonskom razgovoru za New York Times nakon što je epizoda emitirana.

Brojni su gledatelji negativno reagirali na njezinu gestu uspoređujući je sa seksualnim zlostavljanjem.

Romantičan i konzervativno odgojen Benjamin odgađao je prvi poljubac do prve prave veze.

- Bih li to učinio da me pitala želim li je poljubiti? Ne, sigurno bih rekao ne. Znam puno dečki koje bi oduševila ideja, ali ja sam odgojen u konzervativnoj obitelji i odmah mi je bilo neugodno. Htio sam da mi prvi poljubac bude nešto posebno, rekao je.

Nova sezona Američkog idola emitira se na ABC-ju nakon što je 15 godina format držala televizija Fox. Time je popularna emisija dobila i nove članove žirija - Katy Perry, Lionela Richieja i Lukea Bryana.

U prvim epizodama natjecatelji prolaze audicije i Glaze je u ovoj epizodi s nestrpljenjem iščekivao svoj nastup. U studio je ušao s gitarom i tijekom predstavljanja rekao je da je zadovoljan poslom koji radi jer tako može upoznati puno slatkih cura. Na to ga je Bryan pitao ‘je li poljubio koju djevojku i da li mu se svidjelo’, aludirajući na stihove pjesme Katy Perry (‘Poljubila sam curu i svidjelo mi se’).

Glaze je tad priznao da mu se to još nije dogodilo: - Nikad još nisam bio u vezi, a ne mogu poljubiti djevojku ako nismo u vezi.

Na to je Perry ustala i pozvala ga da dođe do nje. Približila je glavu, a on ju je pitao: - Jedna u obraz?

Brzinski je prislonio usne na njen obraz, no ona nije bila zadovoljna. Zamolila je još jedan poljubac, no ovaj put se brzo okrenula i poljubila ga usta.

- Katy!, povikao je iznenađen, automatski ustuknuvši nekoliko koraka.