Robert de Niro na audiciji za

Prije nego što su zasjale na filmskom platnu, hollywoodske zvijezde su morale da se prijave na audiciju i pored velike konkurencije ubijede žiri da su savršene za ulogu, prenosi "Blic". Pogledajte rijetke video snimke sa audicija holivudkih zvijezda za uloge koje su ih proslavile.

1. Robert de Niro na audiciji za "Kuma":
Malo je poznato da je Robert De Niro učestvovao na audiciji za lik Sonnyja Corleonea, najstarijeg sina Vita Corleonea. Tada nepoznati brodvejski glumac nije dobio ulogu Sonnyja, ali je u drugom dijelu filma glumio mladog Don Corleonea.

2. Natalie Portman na audiciji za "Leona profesionalca":
Natalie Portman je toliko mladolika da se nije mnogo promijenila u odnosu na  dvanaestogodišnju djevojčicu koja je 1993. godine prosto otpuhala konkurenciju na audiciji za lik Matilde, djevojčice koja je osvojila srce ubice Leona (Jean Reno), ali i miliona ljudi širom svijeta.
 
3. Megan Fox na audiciji za "Tranformerse":
Iako je sasvim sigurno da je atraktivna glumica više fanova zadobila prije svega svojim savršenim izgledom, njena gluma na audiciji za prvi film o "Transformersima" je bila dovoljna za ulogu.
 
4. Hugh Jackman na audiciji za Wolverinea:
Za ulogu u mjuziklu "Jadnici" je ove godine nominovan za Oskara, ali prije uloge Wulverinea u "X-men" serijalu rijetko ko je znao za Hugha Jackmana, a ovako je izgledala audicija koja mu je donijela slavu.

5. Gerard Butler kao Drakula:
Većina nas je navikla da gleda Gerarda Butlera kao mišićavog mačo muškarca koji ili osvaja srca žena ili ubija protivnike. U ovom ranom videu možete ga vidjeti sa maskarom u ulozi Drakule.

Pogledajte audiciju Miley Cyrus za "Hannah Montana" OVDJE.
 
Kako je izgledao skrin test za film "Juno" sa Ellen Page i Oliviom Thirlby pogledajte OVDJE.
 
Pogledajte audiciju Emme Stone za ulogu u filmu "Easy A" OVDJE.