Italijanska manekenka Ines Trocchia tvrdi da je toliko lijepa da mnogi ljudi misle da ju je napravila umjetna inteligencija.

"Izuzetno je frustrirajuće što misle da sam manekenka koja je nastala umjetnom inteligencijom. To mi je potpuno suludo", rekla je.

Imala je priliku sarađivati s mnogim poznatim brendovima, među kojima su Philipp Plein i Dolce & Gabbana. Na Instagramu ima 1,6 miliona pratitelja.

"Uvijek možete uočiti kada je riječ o modelima koje je generisala umjetna inteligencija zato što imaju isti tužan izraz lica na svakoj fotografiji i snimku", kazala je.
 
Također tvrdi da pojedinci kradu njene fotografije i videe te preko njenog lica fotošopiraju tuđe lice. No, ona nije jedna koja se suočava s ovim problemom.

"Neki bot je ukrao moj snimak te dobio više pregleda nego što sam ja dobila. Pričala sam s kolegicama i prijateljicama koje su u ovoj industriji. One također imaju isti problem", ispričala je.

Smatra da umjetna inteligencija doprinosi nerealnim standardima ljepote u svijetu manekenstva, ali i društvu općenito te dodala da je suludo težiti njima.

Priznala da je da koristi Photoshop prilikom uređivanja fotografija, ali da je umjetna inteligencija prava opasnost.

"Potpuno je drugačije kada koristite program da stvorite osobu koja ne postoji", rekla je.