Modni i beauty trendovi imaju naviku da se vraćaju, bilo da je riječ o tufnicama iz 1920-ih ili trapez pantalona s početka 2000-ih. Tako je Kylie Jenner nedavnim izlaskom vratila još jedan trend iz 2000-ih - prozirne cipele na petu.

Jenner je tokom nedavnog izlaska u Los Angelesu na sebi imala crnu lateks haljinu, ali su svi gledali u njene cipele. Naime, reality zvijezda nosila je prozirne gumene cipele.

Mnoge holivudske poznate ličnosti već su primijećene kako nose prozirni par cipela, a mnogi modni brendovi su ih također uključili u nove kolekcije. Iako su haljine i prozirni odjevni komadi prisutni već neko vrijeme, tek nedavno su se prozirni dodaci, uključujući obuću, pridružili trendu.
 
Pored Kylie, u sličnim prozirnim cipelama viđena je i manekenka Hailey Beiber. Hailey je isprobala sličnu obuću još 2023. godine, kada nije bila toliko popularna. Tokom pojavljivanja u emisiji The Tonight Show sa voditeljem Jimmyjem Fallonom, osnivačica brenda Rhodes nosila je svjetlucavu maksi haljinu te prozirne sandale.

Ovaj model cipela je 2023. godine uvrstilo nekoliko dizajnera, uključujući Jonathana Andersona za Loewe, koji je predstavio prozirne baletanke na modnoj pisti.


Foto: Instagram

U to vrijeme, Net-A-Porter je zabilježio porast od 400 posto u pretraživanju pojma "prozirne štikle". Istina je da ovi novi modeli nisu najlakši za nošenje, a nekima su čak i odvratni.

Ipak, magazin Vogue najavljuje da će ove "ružne" cipele biti jedan od vodećih trendova ovog ljeta.