ZA ULOGU BARBIE

Glumica Margot Robbie, zvijezda filma "Barbie", oglasila se nakon što nije nominirana za Oscara u kategoriji najbolja glumica.

Film je dobio osam nominacija za Oscara, uključujući za najbolji film, najboljeg sporednog glumca i najbolju sporednu glumicu. Obožavatelji su, međutim, bili užasnuti što je Margot zanemarena zbog svoje naslovne uloge.

Robbie, koja je također jedan od producenta filma, rekla je da zbog toga nije tužna. Dodala je i da je misija filma bila da utječe na kulturu i da je to "najveća nagrada" koja je proizašla iz uspjeha filma.

"Ne postoji način da se osjećate tužno kada znate da ste ovako blagosloveni", navela je.

Robbie je sugerirala da je više uznemirena zbog toga što rediteljica filma "Barbie" Greta Gerwig nije dobila nominaciju za Oscara za režiju.

"Mislim da Greta treba biti nominirana za najboljeg reditelja. Ono što je uradila je stvar koja se dešava jednom u karijeri, jednom u životu", navela je.

Film "Barbie" je zaradio 1,38 milijardi dolara na svjetskim blagajnama, što je dokazalo da su pogrešna predviđanja stručnjaka iz industrije da će "Super Mario" biti najbolji film 2023.