Margot Robbie je stigla na dodjelu Oscara u upečatljivoj crnoj haljini iz Versaceove kolekcije za jesen/zimu 2024. godine, a svi su smatrali da je odabirom odjeće i cjelokupnim izgledom poslala jasnu poruku.

Svjetlucavi komad imao je dramatičan zaobljeni dekolte bez naramenica i elegantan nabrani detalj na struku.

Haljina je sezala do poda, a izgled je upotpunila zlatno-srebrnom narukvicom dok je kosu pustila da pada niz ramena. Njena odluku da ne nosi rozu boju koja je bila karakteristična za sva njena pojavljivanja vezana za film "Barbie" mnogi su jednako protumačili.

Magazin Vogue napisao je kako je Margot stigla obučena kao za "Barbie sahranu" na Oscarima osvrnuvši se na činjenicu da glumica nije bila nominovana za Oscara.

Drugi su smatrali da je ovo njena verzija "osvetničke haljine" poput one koju je princeza Diana nosila 1994. godine nakon što je princ Charles priznao da ju je varao.

Njen jednostavni izgled bez pretjeranih dodataka i s jednostavnom šminkom na mrežama okarakterisali su kao "protestni".

Naposlijetku je od osam nominacija filma - "Barbie" osvojio samo jednog Oscara i to za najbolju pjesmu. Radi se o numeri Billie Eilish "What Was I Made For?". Pjesmu je napisao i producirao njezin brat Finneas O'Connell koji je zajedno sa Billie preuzeo Oscara na pozornici.