Angelina Jolie je postala nerazdvojna od britanskog repera Kingsleeja Jamesa McLeana Daleyja, poznatijeg kao Akala te pokrenula glasine o ljubavnoj vezi.

Njih dvoje su nedavno viđeni u jednom restoranu u Milanu s ekipom filma "Maria". Nakon večere su zajedno otišli u hotel. Ovo nije prvi put da su fotografisani zajedno. U maju su putovali na Jamajku.

Akala je dobitnik nagrada BAFTA i MOBO. U Velikoj Britaniji je popularan i kao pisac. Neke od njegovih knjiga su: "The Dark Lady", "The Ruins Of Empires", "Visions", "Natives: Race and Class in the Ruins of Empire" itd.



Svjetski mediji su Angelinu ranije povezivali sa Paulom Mescalom, The Weekendom i Davidom Mayerom de Rothschildom.

Od 2002. do 2016. je bila s Bradom Pittom. Odlučili su se vjenčati 2014., ali su se rastali nakon samo dvije godine zbog "nepomirljivih razlika". Imaju šestero djece: Maddoxa (22), Paxa (18), Zaharu (18), Shiloh (17) i blizance Vivienne i Knoxa (15).

"Imala sam 26 godina kada sam postala majka. Cijeli moj život se promijenio. Spasilo me to što imam djecu. Mislim da bih se priklonila mnogo mračnijoj strani života da se nisam željela posvetiti njima. Oni su bolji od mene upravo zato što želim da oni to budu", kazala je nedavno.