SUPERMODELI 90IH

Septembarsku naslovnicu magazina Vogue krase "četiri najveće" manekenke koje su obilježile modnu pistu 90-ih - počev od Linde Evangeliste, Cindy Crawford, Naomi Campbell te Christy Turlington.

Za septembarsko izdanje Voguea, Christy Turlington, Naomi Campbell, Cindy Crawford i Linda Evangelista okupile su se kako bi razgovarale o karijeri, ljubavi, porodici i kakav je život u "mjehuru supermodela".

"Kasnih 80-ih do sredine 90-ih, visoka moda je prešla iz hobija sa niche aspiracijom do stupa mainstream zabave, a u središtu ove transformacije bile su Christy, Naomi, Cindy i Linda, čija je rijetka kombinacija izvanredno fotogeničnih osobina, rođenih sa samopouzdanjem, brza duhovitost, intuitivni stil, intenzivna radoznalost i radna etika značila promjenu za industriju, a svjetla se nikad nisu ugasila", navodi se u opisu objave Voguea na Facebooku.

Manekenke s naslovnice su nosile tamne boje dok su pozirale, a ovo je svojevrsna najava dokumentarnog serijala "Supermodels" koji će biti premijerno prikazan 20. septembra.

Serija u četiri dijela fokusira se na vrhunske modele iz 1990-ih.

Režirali su je dobitnik Oscara Roger Ross Williams i Larissa Bills, dok su je izvršni producenti Brian Grazer i Imagine Documentaries Rona Howarda .