Holivudski glumac Johnny Depp i reditelj Tim Burton predstavili su svoj novi film "Dark Shadows", rimejk televizijske serije iz 1960-ih, u kome Depp glumi vampira koji se budi poslije 200 godina u eri diska, televizije i mikrotalasnih rerni.

Foršpan za film prikazan je na Sinemakonu, okupljanju vlasnika bioskopa u Las Vegasu i vidi se kao Deppov lik, Barnabas Collins, pokušava da se upozna sa svojim modernim rođacima koji žive u njegovoj kući iz 18. vijeka.

Rođake glume Michelle Pfeiffer i Chloë Moretz. Eva Green glumi vješticu koja je Barnabasa pretvorila u vampira jer je odbio njenu ljubav.

Burton je okupljenima rekao da je kao dječak volio da gleda tu seriju. "Nisam radio domaće zadatke. Gledao sam taj čudni TV show", rekao je on.

Burton je dodao i da su od cijele ekipe samo on, Depp i Michelle Pfeiffer gledali seriju koja se emitovala od 1966. do 1971. godine.

Depp gotovo i da nije pričao na promociji filma, prenosi AP. Na sceni se pojavio kao moderna verzija pirata Jacka Sparowa, koga je glumio u serijalu "Pirati sa Kariba" - obučen u crno, sa brojnim narukvicama i ogrlicama.

Radnja filma počinje 1760. godine u Liverpolu gdje se porodica Collins priprema za put u Novi svijet. Nakon što vještica baci čini na njega, Deppov vampir biva sahranjen i budi se poslije 200 godina da bi otkro potpuno novi svijet, prenosi Tanjug.

U filmu malu ulogu ima i roker Alice Cooper za koga je Depp rekao da je "najružnija žena koju je vidio".

Film će premijerno biti prikazan u maju.