Na ovogodišnjoj dodjeli Kids' Choice Awards zelena sluzava tečnost je poprskala mnoge zvijezde među kojima su Halle Berry, Hejdi Klum, Taylor Lautner.

Ove se godine nagrade su dodjeljene 25. put, a o pobjednicima su odlučili mladi do 18 godina svojim online glasovima. Domaćin voditelj je bio glumac Will Smith, a dodjeli je prisustvovala i prva dama Amerike Michelle Obama.



Podjeljeno je više od 20 nagrada, ali napetost nije bila maksimalna zbog neizvjesnosti ko će dobiti "Blimp", već zbog toga što se nije znalo ko i kada će biti poliven zelenom ljigavom masom.



- Niko nije bezbjedan! Morate da zaslužite zelenu boju! To je čast! - vikao je Will Smith u mikrofon. Prva je zalivena glumica Halle Berry, a za njom i zvijezda sage "Sumrak" Taylor Lautner, glumica popularne tinejdžerske serije "Glee" Chris Colfer i Justin Bieber. Dodjela ovih nagrada iza koje stoji američki televizijski kanal "Nickelodeon" je najgledaniji dječji program, jer se čuvene holivudske i druge zvijezde te večeri obraćaju svojoj najmlađoj publici.



- Ovo je najbolja dodjela nagrada u historiji- rekla je Kristen Stewart dok je primala priznanje za najbolju filmsku glumicu.

Selena Gomes je pobijedila u dvije kategorije- najbolja televizijska glumica i pjevačica. Adam Sendler je najbolji filmski glumac. Katy Perry je odmah poslije svog nastupa dobila "Blimp" za najbolju sinhronizaciju u animiranom filmu "Štrumfovi".

- Jedini razlog što sam ovdje danas je taj što nikada nisam porasla - izjavila je ona.