Zvijer ga je u sekundi progutala

Australijski ovčar igrao se s još jednim psom na plaži u sklopu zaštićenog obalnog parka Isimangaliso, koji se nalazi na istoku Južnoafričke Republike.

U jednom je trenutku utrčao u plićak, no nije ni slutio kakva opasnost vreba tik ispod površine. Na zaprepaštenje drugoga psa, u sekundi je nestao nakon što ga je iznenada zgrabio krokodil, koji je strpljivo čekao svoj ručak.

Pokušao se iščupati iz reptilovih ralja, no bez uspjeha i nakon samo nekoliko sekundi površina vode je postala ponovno jezivo mirna, a ražalošćeni pas koji je ostao na suhom počeo je lajati.

Sve je ovo snimila Danielle Davenport (24) iz Cape Towna, koja se igrom slučaja našla na lokaciji udaljenoj nekoliko stotina metara. Na snimci se može čuti kako govori 'Pojest će ga', a zatim i 'Nema ga više...'.

'Nisam imala nikakvu kontrolu nad onim što se događalo. Bila sam barem 500-600 metara udaljena, bila sam potpuno bespomoćna, nisam znala šta bih učinila', izjavila je.

Opisala je i trenutak kojeg nema na snimci, a dogodio se pet minuta nakon tragedije. 'Vidjela sam da su na mjesto događaja došli vlasnici psa, tražili su ga... Vidjela sam i dvojicu ribara koji su im prišli, čini mi se da su im oni rekli šta se dogodilo', navela je Danielle.