ISPRIČAO ŠTA SE DOGODILO

Rade Šerbedžija je tokom gostovanja u emisiji "U povjerenju by Neven Ciganović", između ostalog, otkrio kako je protekao njegov susred s legendarnim Al Pacinom.

Najprije je spomenuo kako je čitav život poluprofesionalno igrao nogomet te da su ozljede ostavile posljedice.

"To sada sve dolazi na naplatu, ali vrat mi je zapravo ozlijeđen još otkad sam snimao film s Charlize Theron. To je bio njen prvi film u kojem je igrala glavnu ulogu, a ja sam igrao nekog doktora Strassera, opasnog tipa. To je bila zahtjevna uloga", ispričao je.

Međutim, Šerbedžija se nije ozlijedio na snimanju spomenutog filma. Sa suprugom Lenkom je te 1997. iznajmio vilu u Malibuu. S obzirom na to da je Lenka odlična u surfanju, on se odlučio isprobati ovaj sport. Međutim, naišao je veliki val, koji ga je oborio.

"Odveli su me u Providence Saint John's Health Center, gdje su mi napravili 24 snimke vratne kičme. Nije bilo slomljeno ništa", rekao je. Dok je čekao nalaze, ušao je Al Pacino, kojeg je Rade upoznao na 51. izdanju Venecijanskom filmskom festivalu.

"Upitao sam ga sjeća li me se. Rekao je 'Ne.' Ja mu ispričam da smo zajedno primali nagrade, ali valjda je i on bio ošamućen pa je rekao: 'Pa šta?'. Ja kažem: 'Ništa, baš ništa' i tako se rastanemo. Nikad sebi to neću oprostiti. Sreo sam ga kasnije na njegovoj predstavi, ali nisam mu rekao da sam to tada bio ja", kazao je.