PRAVA LJUBAV

Hubert i June iskusili su gotovo sve faze života - rame uz rame, čak i smrt. Oboje su imali 100 godina kada su preminuli u razmaku od nekoliko sati nakon života ispunjenog ljubavlju. Ovo je njihovo jedinstveno putovanje.

Njihova je ljubav bila suđena.

Zaljubljeni golupčići imali su 19 godina kada su se prvi put sreli 1941. Nedugo zatim Hubert je zaprosio June i pitao je da ostatak života provedu zajedno. Dobili su troje djece, sedam unučadi i 11 praunučadi.

Ne tako davno, par je dao intervju u čast svog stogodišnjeg rođendana.

- Kad sam je vidio, znao sam da će biti dobra - prisjetio se Hubert.

Nisu se mogli razdvojiti. Nakon dugog i izvanrednog zajedničkog života, par je preminuo u razmaku od gotovo 20 sati dok su bili u istoj bolnici.

Njihov 76-godišnji sin Sam primijetio je da se zdravlje njegove mame pogoršalo nakon što je za svoju porodicu organizirala zabavu za Dan zahvalnosti. Nakon toga, primljena je u bolnicu za njegu, a Hubert je bio shrvan i slomljen.

- On se stvarno raspao - rekao je Sam, govoreći o svom ocu.

Zapravo, pogled na June u tako kritičnom stanju bio je previše porazan za Huberta, i kao rezultat toga, njegovo zdravlje se naglo pogoršalo. Posljedično, njegova je porodica organizirala da bude primljen u istu bolnicu u kojoj je June primala njegu, a on je smješten u istu sobu kao i njegova voljena supruga.

I iako su ležali bez svijesti, par se držao za ruke, sve dok 100-godišnji suprug nije izdahnuo posljednji put, a samo 20 sati kasnije, preminula je njegova supruga June.

- Otišli su zajedno - kaže njihov sin.

Iako je tužan jer je izgubio oba roditelja odjednom, Sam odlučuje proslaviti njihovu neraskidivu vezu.

- Osjećam se tužno, ali ne bih trebao. Ko može očekivati da živi takav život... Živjeli su dug i sretan zajednički život i bili su posvećeni porodici - priznaje Sam.

Samo nekoliko mjeseci prije njihove smrti, Hubert se osvrnuo na njihovu gotovo osam decenija dugu ljubavnu priču i priznao da nisu išli kroz život bez problema.

- Ali nikada ne bismo učinili ništa što bi povrijedilo jedno drugo - istaknuo je tad.

Također je dodao da ne može zamisliti svoj život bez June.

- To je kao da je tim slomljen ako nismo zajedno - rekao je.

Time što su zajedno preminuli, ovaj ljupki par na neki način zapravo nikada nije odvojen, prenosi Bright Side.

Izvor: Bright Side/Faktor