KONCERTI NA PRIMORJU

Budva je i ove godine bila centar novogodišnjeg provoda u regiji, a glavna zvijezda dočeka bio je Dino Merlin koji je nastupio 1. januara te je istovremeno bio najplaćeniji među brojnim zvijezdama.

Crnogorske Vijesti.me objavile su iznose honorara koje su muzičke zvijezde koje su nastupale u Budvi dobile za Novu godinu. U ovom gradu su počev od 30. decembra nastupali brojni regionalni muzičari - Dubioza Kolektiv, potom Gibonni, Konstrakta te Dino Merlin, Senidah i Sara Jo.

Navode da je najplaćeniji bio bh. kantautor Dino Merlin čiji je angažman Turistička organizacija opštine Budva platila 90.000 eura. Ističu i da je njegov koncert bio jedan od najposjećenijih novogodišnjih nastupa u protekle dvije decenije u ovom gradu.

"Neka večeras sa ovog posebnog mjesta, iz ovog prelijepog grada ode iskrena želja za mir, ljubav i sreću svim dobrim ljudima svijeta!", poručio je Merlin na samom kraju spektakularnog dvosatnog nastupa, kojim su, na najsenzacionalniji način, završena trodnevna novogodišnja dešavanja u Budvi.

Nakon Merlina drugi po honoraru bio je Gibonni koji je zaradio 80.000 eura. Bosanskohercegovački bend Dubioza kolektiv koji je Sarajlije uveo u Novu godinu za nastup od 30. decembra u Budvi plaćen je 45.000 eura.

Uz Dubiozu kolektiv isti dan je nastupao i DJ Denis Sulta koji je plaćen 15.000 eura, a isti iznos je dobila i srbijanska pjevačica Sara Jo.

Senidah je za svoj nastup u Budvi zaradila 25.000 eura, dok je Konstrakta dobila 30.000 eura.

Iz Turističke organizacije opštine Budva poručili su da je ovaj grad i ove godine imao "najraskošniji novogodišnji imidž u Crnoj Gori tokom tri dana organizovanja dnevnih i noćnih koncerata u koje su zakoračili iz niza malih i lijepih događaja u okviru manifestacije 'Budi u Budvi'".