Plakao je moleći Gospodara Allaha za oprost

Niko nije očekivao da će pripadnik desničarske Slobodarske stranke Arnaud Fandor prihvatiti islam, a zatim posjetiti dvije islamske svetinje. On je ranije pripadao istoj grupi ljudi koji su doprinijeli u proizvodnji uvredljivog filma o islamu i Poslaniku Muhammedu s.a.v.s.

Saudijski novine "Okaz Online" prenose da je Fandor tokom posjete Poslanikovom mesdžidu klanjao pored minbera kada je odjednom briznuo u suze i plakao moleći Gospodara Allaha za oprost.

Fandor je rekao da je pripadao ekstremističkim strankama koje su pokušale nanijeti štetu islamu, ističući da nakon gledanja široke reakcije muslimana protiv prikazivanja filma, on počeo tražiti istinu o islamu i odgovore na njegova pitanja. Pitanja koja se odnose na ogromnu ljubav između muslimana i svoje vjere i Poslanika a.s.

Zatim je dodao da je istraživanjem saznao za veličinu islama i veliki broj dobrih djela koje je uradio Muhammed s.a.v.s. To ga je podstaklo na gravitiranja oko islamske vjere, a poslije se približio muslimanima u Holandiji, te na kraju odlučio prihvatiti islam.

Fandor također posjetio Uhud (planina na sjeveru Medine) i rekao: "Čitao sam toliko o tom mjestu i borbi za Uhud i stvarno želio stajati danas ovdje, osjećaj je prekrasan i daleko je ljepše od pukog čitanja."

On se sastao sa imamom Al-Masjid al-Nabawī (Imam u Poslanikovoj džamiji) Sheikh Salah Al Budair i imamom Quba džamije Sheikh Ali Al Huzaifi gdje je održao prijateljski dijalog s njima, i svaki od njih dao mu je veliku podršku, smjernice i savjete koji će mu pomoći u budućem životu.


"Reći zbogom Medini je tužno, ali utjeha je da ću ići u Mekku da izvršim Umru", rekao je Fandor.

/SandžakOnline/