Bivši američki diplomata

Prihvatajući uslove primirja u Siriji sa Rusijom, Sjedinjene Američke Države pokazuju da NATO neće podržati Tursku, kazao je bivši američki diplomata Jim Jatras.

On je dodao da ovo primirje znači kako SAD neće podržati turske akcije u Siriji, kao ni da NATO neće "dolaziti da ih spašava". Ipak, on ističe da nije siguran da će ovo primirje potrajati.
"Nisam siguran, ali je najbolja opcija koju imamo trenutno. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće da nije ruskih vazdušnih udara u Siriji i uspjeha koji je postigla sirijska vojska uz rusku podršku koje su različite terorističke grupe, koje podržavaju Saudijska Arabija, Turska i budimo iskreni i SAD, dovele u veoma tešku poziciju", kazao je on. 
Jatras je rekao da treba ostaviti prostora kako bi se vidjelo da li će dvije zemlje postići dogovor o tome koga treba smatrati terorističkom grupa, a koga uključiti u primirje. 
“Ako Turska odluči da pošalje trupe u Siriju, to će biti ilegalno. Washington je stavio Ankari do znanja da će u tome biti sami ako budu dovoljno glupi da pošalju trupe, kao i da ako ih Rusi pogode, ne očekuju da ih NATO spašava", zaključio je on.