Novi detalji o padu Germanwingsa

Više od dva mjeseca od rušenja zrakoplova Germanwingsa u francuskim Alpama glavni istražitelj nesreće Brice Robin iznio je neke nove detalje o istrazi. Andreas Lubitz, depresivni kopilot koji je u smrt odveo 150 putnika, neposredno prije leta zvao je desetak doktora.

Psihički poremećeni pilot navodno je imao problema s vidom, bio je na nekoliko pregleda kod raznih stručnjaka, ali nitko od njih nije mogao pronaći uzrok njegovih problema. Štaviše, liječnici su tvrdili da su njegovi problemi bili psihičke prirode, a ne fizičke. Usput su mu pisali ispričnice koje bi ga udaljile od letenja, ali Lubitz ih je, što je već poznato, sve uništio i sjeo u kokpit na let iz Barcelone u Dusseldorf.
O Lubitzovim problemima s vidom nagađaju njemački i francuski novinari, a istražitelj Robin nije htio precizirati.
- Prvo ću se obratiti obiteljima, a tek onda javnosti...
Andreas Lubitz (27) je 24. ožujka namjerno srušio zrakoplov tvrtke Germanwingsa, niskotarifne podružnice Lufthanse, na letu iz Barcelone u Duesseldorf. Od 150 putnika 72 su bila Nijemca i 47 Španjolaca. Lubitz je patio od teške depresije, a na internetu je prije tragedije istraživao načine kako počiniti samoubojstvo. U njegovom domu pronađena je rastrgana liječnička dokumentacija koja pokazuje kako Lubitz nije smio letjeti tog dana. Međutim, on je ipak sjeo u avion, zaključao se u kokpit dok je pilot bio u WC-u i zabio zrakoplov u planinu