Gdje se nalazi Kosovo

Koliko bi vas koštalo da živite u Švedskoj? Kako bi vam bilo u Maroku ili Japanu i koliko bi vas tamo stajao gradski prevoz, potrošačka korpa ili stanarina? Nije dovoljno samo uporediti kurseve valuta i jednostavnim proračunom doći do još jednostavnijih rješenja.

Potrebni su vam ljudi na terenu, oni koji bi obavestili o životu u nekoj zemlji iz prve ruke poznajući sve prednosti i mane takvog života – od kupljenog hljeba, do čaše lokalnog piva ili tanjira najboljeg domaćeg specijaliteta.

Ako ste ikada čuli za Numbeo, onda znate o čemu pišemo, ukoliko niste, vrijeme je da se upoznate sa najvećom bazom podataka o gradovima i zemljama širom svijeta. Orijentacije radi, gradovi koji imaju najveći standard imaju veći indeks u odnosu na gradove gdje se živi skromnije.

Numbeo pruža trenutne i pravovremene informacije o uslovima života na bilo kom meridijanu svijeta, i to u različitim kategorijama, od troškova života, do stambenih mogućnosti, zdravstvene njege, stepena zagađenosti ili kriminala.

Za svakoga ko voli da putuje ovo bi mogao biti zanimljiv i veoma koristan način da se upoznaju sa destinacijama koje planiraju da u budućnosti posjete.