Teorija zavjere

Svi se sjećaju 11. septembra kada su u Njujorku srušene kule Bliznakinje. Ali, tog dana se srušio i treći veliki toranj. Za razliku od kula Bliznakinja, u njega nije udario avion. Bila je to sedma zgrada trgovačkog centra.

Zgrada je spolja izgledala neupadljivo, ali zato je imala neobične stanare: Tajnu službu, CIA, Ministarstvo odbrane i sjedište Službe za vanredne situacije koja koordinira akcije u slučajevima katastrofa ili terorističkih napada.
 
Šta je prouzrokovalo da se naizgled čvrsta zgrada od 47 spratova sruši?
 
Mnogi smatraju da iza događaja od 11. septembra stoji Vlada Sjedinjenih Americkih Država. Neki kažu da je Sedma kula morala biti srušena, jer su u njoj nastali planovi za masovnu zavjeru 11. septembra.

Drugi, pak, vjeruju da je Vlada željela da uništi ključne dosjee o korporativnim prevarama. Smatraju da iza napada na Svjetski trgovački centar stoji Bushova administracija, a da se otetim avionima upravljalo iz Sedme kule…
 
Zvanično objašnjenje je da je rušenje prouzrokovao požar. Ali, ako su zvanični izvještaji vjerodostojni, onda je to prvi i jedini toranj u svijetu koji se srušio zbog požara.
 
Prva zvanična istraga o Sedmoj kuli nije imala jasan zaključak o tome šta se zapravo dogodilo, a tek poslije sedam godina završen je konačni vladin izvještaj o rušenju treće kule.
 
Ovaj dokumentarni film od 4 djela bavi se istraživanjem nezvanične verzije događaja od 11. septemba i razlozima rušenja trećeg tornja.