Srpsko-makedonska granica

Srpski carinici su juče, u saradnji sa graničnom policijom, na ulaznoj strani graničnog prelaza Preševo (Miratovac), spriječili dva pokušaja krijumčarenja narkotika, zaplenivši preko 20 kilograma droge, od čega marihuane preko 19 kilograma i nešto više od jednog kilograma heroina.

Prvi slučaj je, kako uprava Carine Srbije saopštava, otkriven tokom popodnevnih sati kada je carinik za detaljnu kontrolu izdvojio "Mercedes A klase" albanskih registarskih oznaka koji je na prelaz pristigao iz Makedonije. Automobilom je upravljao albanski državljanin koji je cariniku rekao da nema ništa da prijavi.
Droga je u ovom autu ipak pronađena, spakovana u 26 paketa (15.64 kg) marihuane – u zadnjim bočnim "krilima" između tapacirunga i duplog spoljnjeg lima zadnjih "krila", dok je u šupljinama vozila, koje su specijalno napravljene za potrebe krijumčarenja, otkriveno i dva paketa (1.068 grama) heroina.
Ubrzo poslije ove zaplene, na prelaz je oko 21 čas pristigao i 34-godišnji državljanin BiH u pežou slovenačkih registarskih oznaka. On, za razliku od prethodnog albanskog državljanina nije ni pokušao da kamuflira narkotike koje prevozi. Tri paketa marihuane, ukupne težine 3.948 grama, otkriveni su ispod vozačevog i suvozačevog sjedišta, kao i u prtljažniku.