Visoka predstavnica EU

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federica Mogherini i predsjednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hashim Thaçi razmotrili su danas u Briselu napredak u razgovorima o okvirima za pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa.

Kako je saopštila Evropska komisija poslije sastanka, dogovreno je da se nova runda političkog dijaloga na njavišem nivou održi za nekoliko nedjelja kako bi nastavili rad na tome.

U novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, Mogherini se danas sastala prvo sa delegacijom Kosova koju je predvodio predsjednik Hashim Thaçi, potom sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem poslije čega je uslijedio zajednički trojni sastanak.

Visoka predstavnica EU Federica Mogherini sastala se danas u Briselu prvo sa delegacijom Kosova predvođenom predsednikom Hashimom Thaçiem u okviru dijaloga Beograd-Priština, a zatim i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i delegacijom Beograda u okviru nastavka dijaloga Beograd-Priština uz posredovanje EU. Prethodni sastanak Vučića i Thaçija bio je 15. juna u Briselu.