I dalje je misterij odakle dolazi i ko je ostavio?

U dječjem parku u Velikoj Gorici prije nekoliko sedmica pronađena je djevojčica za koju se pretpostavlja da je iz neke od zemalja iz kojih dolaze izbjeglice i migranti.

Djevojčicu su u parku u Velikoj Gorici pronašle majke koje su tog dana s djecom tamo boravile, a kada su primjetile da se spušta noć, a djevojčica je ostala sama u parku, pozvale su policiju. Još uvijek nije utvrđeno kojim se jezikom služi, odakle dolazi i tko ju je ostavio u parku, a potraga za obitelji je bezuspješna. Djevojčica je pronađena u parku u Velikoj Gorici.
Reagirala je donekle na jezik Urdu kojim se govori u Pakistanu, no još uvijek se ne zna kojim jezikom djevojčica govori niti od kuda dolazi. Pretpostavlja se da ima oko 3 godine, a vlasti su dozvolile objavu fotografije kako bi djevojčica đšto prije došla do svojih roditelja.
'Zdrava je i dobro zbrinuta, te se procjenjuje da ima otprilike tri godine. Izvorni govornici nekoliko jezika nisu uspjeli prepoznati jezik kojim se služi. Za sad smo s njom pokušali razgovarati na arapskom, perzijskom, urdu, hindi i azerskom jeziku.
Pokrenut je sustav traženja obitelji preko UNHCRa i Crvenog križa, no pokušavamo i na ovaj način. Molimo vas da podijelite ovu fotografiju, posebice unutar izbjegličkih kampova diljem Europe, društvenih mreža i medija.
Molimo vas da nas kontaktirate samo s konkretnim informacijama. Cijenimo vašu podršku, no u ovom trenutku svaki komentar druge prirode samo otežava potragu za njezinom obitelji', poručuju iz udruge Are You Syrious.