Mrtvo slovo na papiru

Putni pravac Tetovo - Prizren i dalje ostaje samo obećanje političkih stranaka. Tema za otvaranje ovog puta se iznosi samo u predizbornim kampanjama, rekao je Menderes Kuçi, član upravnog odbora u Privrednoj komori za sjeverozapadnu Makedoniju.

"Uprkos alarmima koje preduzetnici u Makedoniji upućuju, mi se suočavamo sa nerazumijevanjem, a ova tema je atraktivna samo kao predizborni program. Kada se izbori završe, oni ni jedan običan sastanak ne zatraže. Primjera radi, opština Prizren je bila aktivna i lobirala je sa nekoliko međunarodnih organizacija i željela je biti dio raznih evropskih projekata koji finansiraju ovaj projekat, ali nedostaje prava koordinacija i istinska želja naših političara".

Prema riječima Kuçija ovaj put bi približio biznis sa albanskim lukama i otvorio nova tržišta Mekedonije prema Kosovu i Albaniji.

"Ovaj put je arterija, posebno kada imamo na umu da se radi o više država, a pogotovo kada otvara put prema lukama na Jadranu, smanjuje troškove transporta, jer se zna da transport ima veliki udio u troškovima. Dakle, ovaj bi put bio najbolja alternativa", rekao je izmeđiu ostalog Menderes Kuçi.

/Telegrafi/