Zasmetalo mu njeno ime, prezime i mjesto rođenja

Kabinet predsjednika Srbije Tomislava Nikolića dva dana uzastopno na najgrublji mogući način i uz brutalne šovinističke ispade napada novinarku srbijanskog lista "Alo!", "koja je njemu, kao predsjedniku svih građana ove zemlje, zasmetala zbog svog imena, prezimena i mjesta rođenja", objavila je Redakcija, dodavši da je razlog napada to što se ona ne preziva na "ić" i nije rođena u Beogradu ili Kragujevcu, već u Prizrenu.

Njeno ime nisu objavili da bi je zaštitili kad to već nije uradio predsjednik svih građana, pa i koleginice iz “Alo”, Goranke rođene u Prizrenu.

"Za šta je kriva naša koleginica? Kriva je što se usudila da savesno obavlja svoj posao, i postavi nezgodna pitanja i istraži u kakvoj raskoši živi porodica predsednika Republike dok njegovi građani jedva preživljavaju. Kriva je zato što želi da se bavi svojim poslom i zarađuje hleb u zemlji od koje predsednik Nikolić ovakvim istupima u javnosti stvara lovište u kojem su na meti svi oni koji drugačije misle ili se drugačije prezivaju“, piše, između ostalog, Redakcija srbijanskog lista "Alo!".

Otkrili su i kako je zbog brutalne dvodnevne kampanje koju protiv njihove novinarke vodi "predsjednik države, krijući se iza svojih saradnika", njihovoj koleginici jučer pozlilo. Ona se nakon najnovijeg napada onesvijestila, pa je morala da reaguje Hitna pomoć.

Objašnjavaju kako je ekipa "Alo!" otišla do vile na Dedinju u kojoj, kako se ispostavilo, živi sin predsjednika Srbije. Namjera je bila da se otkrije građanima ove zemlje kako žive ljudi koji su izabrani na najviše funkcije; dodali su kako kabinet Tomislava Nikolića već godinu dana ne odgovara na njihove pozive i poruke.

"Ni u jednom trenutku nismo, niti bismo ugrozili bezbednost predsednika države ili članova njegove porodice. S druge strane, predsednik države i njegovi saradnici su na najbrutalniji način ugrozili život naše koleginice objavljujući sve njene lične podatke i indirektno je optužujući za terorizam. Za razliku od predsednika države, koji se brutalno obrušio na našu novinarku, nismo posle prvog napada želeli da reagujemo, već smo želeli da predsedniku i njegovim saradnicima ostavimo vremena da razmisle o svojim nerazumnim postupcima i izvine se.

Umesto izvinjenja, stigao je novi napad. To ne možemo da oćutimo. Zbog naše koleginice, zbog profesije, zbog istine i svih građana Srbije. Da li je u Srbiji dozvoljeno samo se prezivati Nikolić ili se zvati Stanislava i Vuk? Sram Vas bilo, predsedniče! Nećete nas ućutkati!", piše Redakcija.