Sud odlučio

Porodica i pristalice tražili su poništenje presude od 15. jula 1946. godine kojom je Mihailović osuđen na smrt zbog kolaboracije s nacističkim okupatorima.

Podsjetimo, zahtjev za rehabilitaciju Mihailovića još 2006. godine podnijeli su njegov unuk Vojislav Mihailović, profesori beogradskog Pravnog fakulteta Smilja Avramov i Kosta Čavoški, Srpski liberalni savjet i Udruženje Jugoslovenske vojske u otadžbini (JVO). Obitelj i sljedba tražili su poništenje presude od 15. srpnja 1946. godine kojom je Mihailović osuđen na smrt zbog kolaboracije s nacističkim okupatorima i kojom su mu oduzeta sva građanska prava.
Na ovu odluku Višeg suda u Beogradu ne postoji pravo žalbe, tako da je ona konačna. Sudac Aleksandar Trešnjev je kazao da je sud usvojio zahtjev za rehabilitaciju i poništio presudu kojom je Mihailović 15. srpnja 1946. godine osuđen na smrt, a dva dana kasnije strijeljan. RTS piše kako je sud utvrdio da je sporna presuda donijeta u nezakonitom procesu iz političkih i ideoloških razloga.