Incidente s obje strane Ibra povezuje nervoza

Direktor Kancelarije za saradnju s medijima u Vladi Srbije Milivoje Mihajlović izjavio je da incidente sa obje strane Ibra u Mitrovici povezuje velika nervoza, da Albanci pokušavaju da opstruiraju dogovore.

I tako će biti dok god se incidenti budu završavali bez istrage, rekao je Mihajlović za RTS, dodajiući da incidente, koji su se događali sa obje strane reke Ibar, povezuje velika nervoza koja traje već 15-16 godina.

"Mnogo incidenata se događa u periodima kada postoji politička kriza između Prištine i Beograda i postoji nervoza među Albancima koji pokušavaju da opstruiraju dogovore koji su postignuti u Briselu", istakao je Mihajlović.

On je ukazao da postoji nervoza i među Srbima, koji teško žive u izolaciji i to ne samo oni u Mitrovici, nego i Srbi u enklavama južno od Ibra.

Mihajlović je rekao da je napetost koja vlada na Kosovu potencijalni izvor nevolje i ovakvih incidenata.

"Dok god bude bila situacija da se incidenti završavaju bez istrage i da se napadi na Srbe završavaju tako što padaju u zaborav i ne pronalaze se napadači i ne kažnjavaju i ne izvode pred lice pravde, to će uvijek biti tako", dodao je Mihajlović.