Povodom pada helikoptera i izgubljenih sedam života

‘Zaspali smo sa radošću što je bebu spasio helikopter, ali susret radosti i tuge je nezaobilazan na ovom svijetu’

U povodu tragičnog pada vojnog helikoptera koji je prevozio bolesnu bebu iz Novog Pazara, Muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić ekskluzivno iz Švicarske je za Sandžak PRESS izjavio:
‘Jutros poslije sabah namaza pročitao sam vijest o padu vojnog helikoptera koji je spašavao bolesnu bebu iz Novog Pazara u kome su smrtno stradali ljekar, medicinski tehničar i bolesna beba čiji je život trajao svega pet dana.
Odavno me nije obuzela ovakva tuga. Taman sam predhodne večeri zaspao pun radosti sa viješću da je upravo taj helikopter preuzeo baš tu bebu koju je veliki odron spriječavao da se doveze do Beograda radi daljeg liječenja.
Susret radosti i tuge jedna je od nezaobilaznih dimenzija života na ovome svijetu. Od srca izražavam saučešće porodicama stradalih spasioca pravoslavaca, a porodicama stradalih muslimana glavu nazdravljam i molim Uzvišenog Allaha da im podari snage da ostanu uspravni u ovoj tragediji.
Bila je ovo akcia pokušaja spašavanja jednog tek započetog života sa posljedicama gubitka sedam života. Ovo je bila lekcja humanosti u kome su zajedno i Srbi i Bošnjaci sa časnom namjerom dobročinstva platili životom.
Pouka je nedvosmislena. Zajedništvo je moguće samo u dobrom djelu. I samo činjenjem dobra pobjedit ćemo gorčinu tragičnih trenutaka ovosvjetskog života.’