Ministar u Vladi Srbije uhvaćen u gomili laži

Ministar za rad i zapošljavanje u Vladi Srbije Aleksandar Vulin pokušao je da od srbijanskog lista "Alo!" sakrije da njegovo ministarstvo povodom Međunarodnog dana žena organizuje dvodnevno putovanje na Kosovo za svoje zaposlene, da bi poslije, kada su shvatili da smo ih raskrinkali, otkazao to putovanje!

Ali da krenemo otpočetka. Ministarstvo je, naime, svojim damama 23. februara poslalo dopis da će ih za 8. mart voditi na dvodnevnu ekskurziju na Kosovo, te da se svi zainteresovani jave ukoliko žele da na Dan žena obiđu srpske svetinje.

"Dana 7. marta 2015. godine predviđen je obilazak manastira Gračanica, kao i planine Brezovica i gradskog naselja Štrpce, gdje je predviđena i svečana večera. Narednog dana, 8. marta, planiran je odlazak u Prizren i posjeta manastirskom kompleksu Pećke patrijaršije", stoji u obaveštenju u koje je "Alo!" imao uvid.

List ne zna tačno koliko je žena u Vulinovom ministarstvu odgovorilo na ovaj poziv, budući da im nije baš kao Giga Moravac u "Boljem životu" ponudio šoping u Solunu, ali izgleda da nećemo ni saznati, jer je poslije saznanja lista o ekskurziji naprasno došlo do njenog otkazivanja! Bar zasad!

Interesantno je da je Ministarstvo u zvaničnom dopisu listu "Alo!" prvo tvrdilo da informacija koju imaju o organizaciji putovanja na Kosovo uopšte nije tačna. Ipak, izgleda da nisu uspjeli na vrijeme da se dogovore, jer su oni u međuvremenu razgovarali sa kontakt osobom za to putovanje čije se ime i navodilo u dopisu, a koja je potvrdila da je odlazak na Kosovu u planu!

Uslijedio je novi, dopunjeni odgovor iz Vulinovog ministarstva: "Ministarstvo povodom Međunarodnog dana žena ne organizuje put na Kosovo. Postojala je ideja da, radi podrške srpskom stanovništvu na Kosovu, organizujemo dvodnevni izlet koji bi obuhvatao obilazak kulturno-historijskih spomenika. Međutim, zbog štednje i nedostatka sredstava, taj prijedlog je odbačen. Ministarstvo ne odustaje od ideje, realizovaće je kad se budu stekli uslovi, i poziva i druge državne institucije i privatne preduzetnike da posvete koliko god mogu vremena i novca ljudima na Kosovu", navodi se u drugom, dopunjenom dopisu.