Preuzeli odgovornost za napade

"Ushtria Çlirimtare Kombëtare" (Narodnooslobodilačka vojska) je poslala saopštenje na adresu portala "TetovaSot", kojim je preuzela odgovornost za napade koji su se dogodili u večernjim satima 9. decembra na policijske stanice u Bit Pazaru u Skoplju, Tetovu, Gostivaru i Kumanovu.

"Na sve albanske teriotrije pod Makedonijom svjedoci smo policijskog pritiska. Vanredno stanje je praćeno velikim policijskim snagama. Samo nasilje i teror se sprovodi u našoj zemlji i nad našim narodom. A kako bi išli jadno do kraja, naši Albanci u Vladi i politici ostaju tu samo kako bi dali blagoslov ovom ugnjetavanju. U takvom beznadežnom stanju svi trebaju nešto brzo uraditi", stoji između ostalog u saopštenju Narodnooslobodilačke vojske ("Ushtria Çlirimtare Kombëtare").

"Pozivamo međunarodnu zajednicu da intervenira prije nego što Makedonija ode u novi rat. Albanski politički faktor, a posebice oni u Vladi trebaju raditi na poboljšanju lošeg  stanja albanskog naroda u Makodeniji", stoji dalje u saopštenju Narodnooslobodilačke vojske ("Ushtria Çlirimtare Kombëtare"), prenosi portal "TetovaSot".

Ispod možete pročitati cijelo saopštenje koje je poslao Debatik Shari, a koje sadrži logo "Ushtria Çlirimtare Kombëtare" potpisanog od Kushtrima.