Predstavnici Dragaša, Lipljana i južne Mitrovice

Delegacija koju čine predstavnici tri multietničke opštine sa Kosova, Dragaš, Lipljan i južna Mitrovica, kao i predstavnici Ministarstva za lokalnu samoupravu Vlade Kosova i Konsultativnog vijeća za zajednice predsjednika Republike Kosovo, boraviće 6. i 7. novembra u Vojvodini.

Ova posjeta je organizovana u okviru projekta "Lokalne politike u multietničkim zajednicama na Kosovu - Dragaš, Lipljan i južna Mitrovica", koji zajednički realizuju organizacija "Majka Tereza" iz Prištine i Centar za regionalizam iz Novog Sada, uz podršku ambasade Norveške u Prištini.

Tokom dvodnevne posjete Vojvodini delegacija sa Kosova biće 6. novembra primljena u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, gdje će o javnim politikama u oblasti manjinskih prava u Srbiji govoriti Eva Vukašinovič, Duško Jovanović i Janoš Oros.

U okviru studijske posjete gosti sa Kosova će istog dana boraviti u Somboru, gdje će se upoznati sa funkcionisanjem organa gradske skupštine a domaćin će im biti Gradska biblioteka.

U petak 7. novembra predstavnici multietničkih opština Dragaš, Lipljan i južna Mitrovica biće gosti predsjednika opštine Bački Petrovac, Pavela Marčoka.

Predmet razgovora je saradnja lokalne samouprave sa ustanovama nacionalne manjine u lokalu. Istog dana je planirana posjeta Inđiji u ranim popodnevnim satima, gdje će gosti pored posjete Skupštini opštine obići i industrijsku zonu u ovom gradu.