Srbo-Makedonci se igraju vatrom

Trovanje učenika i zaposlenih u srednjoj ekonomskoj školi u Gostivaru je scenario pripremljen od strane osoba, koje su dio UDB-e Makedonije, koji sarađuju sa UDB-om Srbije, smatraju Albanci u Makedoniji te dodaju da je ovo nastavak trovanja koja su se dogodila 80-tih godina na Kosovu, kao i u Tetovu 1996. godine, piše list "Bota Sot".

Autor teksta Peticije koja je data na potpisivanje u saradnji sa nekoliko stranih stručnjaka, publicista Nijazi Muhamedi izjavio je da je ovaj događaj koji se desio u Gostivaru pripremljen scenario, sličan onom koji se desio na Kosovu, piše dalje list "Bota Sot".

"U politici ništa nije slučajno, kao i uvijek, pa stoga ni u ovom slučaju. Postoje neke stvari koje postaju iznenađujuće kada ih nekim čudom povežu neke slučajnosti i bez nadanja i aktere ovakvih scenarija. I ova "slučajna veza" za one koji su pomno pratili politička zbivanja, ali ne i samo politička u Makedoniji i zajedno sa ovim su pratili i početak ovog "scenarija" sa površnom "pojavom", ali imozantna za javnost od "opasnosti" od javnog reda (kao što je bio prvi slučaj u Tetovu u srijedu lažnom "bombom", i opasnost po sveopšti život, otkrivaju kranji cilj i stanje ovog scenarija protiv Albanaca, koji je uperen i koji bi mogao biti kao ponavljanje scenarija sprovedenog na Kosovu, 80-tih godina, i u Tetovu 1995-1996. godine, a koji se može dogoditi da se ponovo "baci" na Kosovo i šire među Albancima, a to bi trebalo podsjetiti Albance na vrijeme...", rekao je Muhamedi za "Bota Sot".