Ukidanje RS-a, ukidanje Federacije BiH...

Prema pisanju portala u BIH neimenovani mladi političar iz Austrije osmislio je plan za novi početak BiH. Prema njemu BIH bi bila podjeljena na pet kantona i to: Banjaluka, Sarajevo, Tuzla, Bihać i Mostar...

Mladi političar iz Austrije ima plan sa novi početak BiH. Najznačajnije činjenice ovog plana su ukidanje Republike Srpske, ukidanje Federacije BiH, ukidanje svih postojećih kantona i podjela na 5 kantona bez kantonalne vlade gdje bi vlast držali načelnici općina.

Na ovakav način bi se veoma smanjila administracija i izdaci koji uništavaju budžet svih kantona bi se znatno smnjili, a postojeći političari bi se finansirali svi iz budžeta Bosne i Hercegovine. Ono što je bitno jeste i podatak da bi se biralo i dalje tri predsjednika, ali svaki na mandat od četiri godine i to, četiri godine Bošnjak, četiri godine Hrvat i četiri godine Srbin. Isto tako bi se biralo potpredsjednike, ali nikad iste nacionalnosti zajedno.

Mladi političar iz Austrije, je ovaj plan predao parlamentu u Austriji.

- Ukidanje RS-a
- Ukidanje Federacije Bosne i Hercegovine
- Ukidanje svih kantona
- Raspored na 5 kantona bez kantonalne vlade, samo općine
i to: Kanton Sarajevo, Kanton Tuzla, Kanton Bihać, Kanton Mostar i Kanton Banja Luka
- 1 predsjednik na 4 godine i to: 4 godine Bošnjak, 4 godine Hrvat i 4 godine Srbin
- 1 podpredsjednik na 4 godine i to na način: ako je Bošnjak na vlasti predsjednika mora biti Srbin ili Hrvat i obratno. Nikad Srbin i Srbin ili Bošnjak sa Bošnjakom da vlada u Bosni i Hercegovini.
- 2 ministra i to: jedan ministar unutrašnjih poslova, jedan državni sekretar koji također ide ako su Bošnjaci na vlasti predsjednika, a Srbin kao podpredsjednik onda mora da bude ministratsva za oboje Hrvati tako i obratno, ako je Hrvat predsjednik, a Bošnjak podpredsjednik onda moraju mjesta u ministranstvu biti oboje Srbi
- Pojačanje bosanske i hercegovacke ekonomije
- Povlačenje EUFOR-a i NATO-a i UNO vojske
- Povlačenje visokog predstavnika Bosne i Hercegovine Valentina Inzka
- Investiranje više u državne firme
- Investiranje više u obrazovanje
- Investiranje više u zdravstveni sistem BiH
- NASTOJATI ČIM PRIJE OTVORITI PUT PREMA EVROPSKOJ UNIJI