Postoji i širi spisak na kome se nalaze čak 40 Srba

Prema informacijama koje cure iz EULEX-a i Policije Kosova, uslijediće hapšenje još četvorice viđenijih Srba sa sjevera Kosova. Na udaru su bivši policijski funkcioneri i političari kojima vlasti na Kosovu pripisuju ista krivična djela kao i Oliveru Ivanoviću i Dragoljubu Delibašiću. Navodno postoji i širi spisak na kome se nalaze imena čak 40 Srba, prenosi beogradski list "Vesti".

Potpredsjednik Vlade Kosova i ministar pravde Hajredin Kuçi izjavio je za Radio televiziju Kosova da će biti procesuirani svi "tzv." Čuvari mosta.

Neki od bivših policajaca i funkcionera MUP-a Srbije na Kosovu konkurisali su za prelazak u Policiju Kosova i pošto nisu primljeni to im je bio signal da se protiv njih nešto sprema, pa su se sklonili sa Kosova.

"Ovo je prva faza, sada 'obrađuju' 1999. i 2000. godinu, potom će uslijediti hapšenja osumnjičenih za organizovani kriminal, pa onih koji su palili punktove i na kraju, kad potpuno preuzmu kontrolu sjevera Kosova, i sve one koji su im na spisku za počinjene ratne zločine, a takvih je oko 1.200", kaže izvor "Vesti" sa sjevera Kosova.