Zbog pogibije Albanaca

Lavdrim Muhaxheri (1989), iz Kačanika je imenovan za komandanta (emir) albanskih mudžahedina u Siriji, koji se bore u radikalno islamističkoj grupi "Al Nusra".

Ova vijest je potvrđena na socijalnim mrežama na personalnim stranicama Albanaca sa Kosova koji ratuju u Siriji, piše list "Bota Sot".

Na albanskoj Facebook stranici alias "Ebu Beker Sadiku" iz Skoplja u Makedoniji je komentarisan sukob oružanih islamističkih grupa u Siriji i zarobljavanje nekoliko radikalnih Albanaca i jednog Albanca po imenu Abdulkerim iz formacije "Oslobodilačka vojska Sirije", gdje tri Albanca (i Abdulkerim) iz Albanije govore u videu objavljenom na internetu, prenosi pisanje lista "Bota Sot" portal "Tribuna".

Albanac alias "Ebu Beker Sadiku" iz Skoplja je napisao na Facebooku: "U vezi s ovim videom nam govori emir albanskih mudžahedina 'Dauletul Islami' 'Ebu Abdullah al-Albani" (Lavdrim Muhaxheri).

Da podsjetimo, list "Koha ditore" je prošle godine, tačnije 06.11.2013. pisao o Kosovarima koji se nalaze na ratištu u Siriji. Između ostalog spomenuo je i neka od imena, a snimio je i video kojeg možete pogledati ispod.