Još uvijek se ne znaju okolnosti smrti

Reshat Bajrami iz Velikog Trnovca, koji je uhapšen 22. oktobra 2013. godine samo zato što je bio suvozač u automobilu koji je pokosio policajca Gorana Đorđevića, sinoć je pronađen mrtav u zatvoru u Vranju u Srbiji.

Smrt su potvrdile i porodica Reshata Bajramija i srpske vlasti.

Trenutno su još uvijek nejasne okolnosti pod kojima se dogodila smrt, ali sumnje da je on ubijen ili da je podlegao, od posljedica mučenja srpskih policijskih snaga su veoma velike, prenosi portal "Indeksonline".

Predsjednik Nacionalnog vijeća Preševa, Galip Beqiri, potvrdio je vijest, rekavši da je to vrlo ozbiljan slučaj koji je veoma uznemirio ovaj dio naseljen Albancima.

"Sinoć smo primili tužnu vijest o smrti Reshata Bajramija u zatvoru u Vranju. Ovo je vrlo ozbiljan slučaj koji nas je sve veoma zabrinuo. Konkretno, okolnosti njegove smrti su još uvijek nepoznate", rekao je Beqiri.

"Srpske vlasti još uvijek nisu otkrili ništa o tome kako je došlo do smrti Bajramija. Normalno, kada jedan Albanac umre u srpkom zatvoru, sumnja da je do toga došlo kao rezultat mučenja je uvijek prisutna. Za sada još uvijek ne znamo ništa više, ali tražimo da se ovaj slučaj što prije rasvijetli", dodao je Beqiri.

Danas će Nacionalno vijeće Preševa održati sastanak zajedno s političkim strankama, nakon kojeg će izaći u javnost sa saopštenjem povodom slučaja smrti Reshata Bajramija.