U intervjuu za lsit "Epoka e Re"

Bez prisustva međunarodnih posrednika sastanci s Dačićem neće imati uspjeha, sljedeće sastanke treba da organizuje i nadgleda međunarodni faktor, kaže bivši politički predstavnik bivše Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca...

Predsjednik PDP i bivši politički predstavnik bivše Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca Jonuz Musliu tvdi da mu je tokom jučerašnjeg susreta s liderima Albanaca sa juga Srbije premijer Srbije pretio!

"Dačić je izgubio kontrolu i prešao u fazu Miloševića. Rekao mi je da ima snagu. Ja sam mu rekao da, iako sam u zgradi Vlade Srbije i u Beogradu, može da me hapsi, ali nikako da me uplaši", izjavio je Musliu u intervjuu za današnji dnevnik "Epoka e re".

Musliu je rekao da je Dačić tako reagovao na njegov zahtjev da se riješi pitanje statusa Albanaca u Preševskoj dolini.

"Na sastanku s Dačićem sam zatražio da se ostvari reciprocitet. Insistirao sam da sva prava koja imaju Srbi na sjeveru Kosova imaju i Albanci u Preševu, Medveđi i Bujanovcu", rekao je on.

Musliu je ocjenio da bez prisustva međunarodnih posrednika sastanci s Dačićem neće imati uspjeha i da sljedeće sastanke svakako treba da organizuje i nadgleda međunarodni faktor.

Prema njegovim riječima, premijer Dačić nije bio zainteresovan da se problemi riješe, već samo da zaposli i integriše neke ljude i da odvoji određena finansijska sredstva za Preševsku dolinu.

Albanski lideri s juga Srbije juče su s Dačićem u Vladi Srbije u Beogradu razgovarali o rješavanju problema u tim opštinama koje su albanski lideri definisali u zajedničkoj platformi februara 2013. u Bujanovcu, a koju je u junu usvojila i Vlada Srbije pod nazivom Platforma od sedam tačaka.