U ratu neprijatelji, u Hagu...

Nekadašnji načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije i ministar odbrane Dragoljub Ojdanić, koji je jučer oslobođen iz zatvora u Hagu, gdje je proveo 11 godina izjavio je da nema nikakve zamjerke na rad i uslove u Hagu.

Ovo je u ekskluzivnom intervjuu "Novostima", pored ostalog na pitanje kako je uspio da nađe zajednički jezik sa optuženim pripadnicima OVK (UÇK) rekao da da su bili na istom spratu i da nema nikakve zamjerke.

"Bili smo na istom spratu. I zaista, moram da budem potpuno pošten, nemam ni riječi zamjerke na njihovo ponašanje tokom boravka u pritvorskoj jedinici. Ni riječi. Oni su bili vrlo korektni. Čak su redovno dolazili na naše slave. Ponašali su se lijepo. Pošto ne slave slave, kada su proslavljali rođendane, onda su sve pozivali, mi smo se odazivali. Ljudi mogu sve kad hoće", rekao je on.

Na konstataciju da kada je otišao u Hag, postojao je problem sa Kosovom, a danas kada se vratio, također postoje problemi i kako on na to gleda, on kaže:

"Molim vas da o tome ne razgovaramo, jer ne mogu da odgovorim u dvije rečenice. To me u srce dira. Mi taj problem moramo da riješimo. Ili - ili. Ovo se ovako ne može odugovlačiti. Ali, ne stalno na štetu srpskog naroda", rekao je Ojdanić.