Vujanović izrazio razumijevanje

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović ocijenio je da će se ubrzo riješiti pitanje normativne pozicije crnogorske nacionalne manjine na Kosovu, nakon čega bi mogla uslijediti razmjena ambasadora između te dvije države.

On je na jučerašnjem obilježavanju Dana Opštine Plužine, kazao u izjavi novinarima da je njegov stav po tom pitanju neizmijenjen, odnosno da je neophodno obezbijediti poziciju crnogorske manjine, koja će biti priznata kroz autentičnost njenog predstavljanja. 
“Nadam se, a i sa Kosova ima obećanje da će se normativne aktivnosti ubrzati, jer je važno za crnogorsku manjinu da dobije poziciju autentične zajednice i bude predstavljena i u parlamentu i drugim organima vlasti na adekvatan način”, kazao je Vujanović novinarima odgovarajući na pitanje, kada će Crna Gora poslati svog ambasadora na Kosovu. 
„Ja tu imam visoko razumijevanje vlasti na Kosovu i stalnu komunikaciju sa predsjednicom Kosova Jahijagom, koja je najavila da će se to pitanje brzo riješiti i ja ću čim se to riješi, ono što je moja obaveza, kao Predsjednika države završiti“, istakao je on.
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je takođe izrazio očekivanja da će uskoro imati riješeno to pitanje, nakon čega bi uslijedila razmjena ambasadora između Crne Gore i Kosova.