Donator grupa dobrotvora iz Istanbula

U Ulcinju je sinoć priređen ramazanski iftar u organizaciji Mešihata Islamske zajednice Crne Gore na kome je prisustvovalo oko 600 gostiju, što predstavlja do sada i najveći skup na iftaru u tom gradu.

Donator iftara, kako prenosi Islamska zajednica Crne Gore, je grupa dobrotvora iz Istanbula koji će upravo u Ulcinju izgraditi žensku medresu, a u ime njih na iftaru je prisustvovao član Sayim Bahadir, koji se tom prilikom zahvalio Allahu, što im je omogućio da nakon sto godina budu zajedno na iftaru u Ulcinju. 
On se takođe zahvalio reisu Islamske zajednice Crne Gore Rifatu ef. Fejziću koji ih je, kako je rekao, zbližio i u dobru sastavio. 
"Biti donator iftara u mjestu udaljenom 1.000 km znači imati osjećaj istinskog bratstva i prijateljstva", kazao je reis Fejzić tokom svog obraćanja prisutnima u Ulcinju, zahvalivši se donatorima.
Prisutne je takođe poselamio i ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Mehmet Niyazi Tanilir, koji je čestitao nadolazeću mubarek noć Lejlet-ul-Kadr, a iftaru je takođe prisustvovao i predsjednik ulcinjske Opštine Nazif Cungu.
Iftar je završen nakon što je koordinator Dijaneta u Crnoj Gori Teufik Yucesoy proučio zajedničku dovu.