Nakon loših izbornih rezultata

Berisha je u prvom pojavljivanju u javnosti nakon poraza čestitao pobjedu svom rivalu Ediju Rami, lideru levičarske koalicije i poželeo mu uspjeh u radu.

Aktuelni premijer Albanije Sali Berisha podnio je ostavku na mjesto prvog čoveka Demokratske partije (DP), prenosi agencija Anadolija.
"Večeras želim saopštiti svoju odluku. Možda sam malo zakasnio, ali sam čekao da se privede kraju izborni proces. Poštujem volju naroda, a narod je rekao svoje. Nakon ovoga bit ću poslanik u skupštini ispred DP-a. Čestitam pobjednicima izbora i pozdravljam sve one koji su podržali DP i koaliciju sa DP-om na čelu", poručio je Berisha, nakon što je saopštio odluku o ostavci.
On je rekao da će ostati na funkciji premijera do kraja mandata.
Sali Berisha je u prvom pojavljivanju u javnosti nakon poraza čestitao pobjedu svom rivalu Ediju Rami, lideru levičarske koalicije i poželeo mu uspjeh u radu. On je na konferenciji za novinare održanoj večeras u sjedištu Demokrartske partije u Tirani, kazao da je želeo pobjedu više nego išta drugo i da se razočaro što nije pobjedio, te da jedino on snosi krivicu za izborni poraz. 
Na osnovu izbrojanih 99,27 posto glasova leva koalicija “Alijansa za evropsku Albaniju", koju predvode Socijalistička partija, Edi Rame i Socijalistički pokret za integracije, Ilira Mete osvojila je najmanje 84 od 140 poslaničkih mandata, dok je desna koalicija “Alijansa za zaposlenje, blagostanje i integraciju”, na čelu sa Demokratskom partijom aktuelnog premijera Sali Berishe osvojila 56 poslaničkih mjesta u Skupštini Albanije. 
Izlaznost na nedjeljnim izborima je prema CIK-u bila 53,28 posto.